introductie kunstenaar recent werk actueel     gastenboek contact links


bloemen dieren landschappen portretten waterwerken stillevens video

 

Hallo.... welkom! ........ Leuk dat u een kijkje komt nemen........Alvast bedankt ........ Roel. 


Welkom op de internetsite van Roel van der Wal.

Op deze presentatie kunt u  een aantal van zijn schilderijen bekijken en over zijn werk lezen. 

Roel voelt zich verwant aan de Noordelijke Realisten. Hij schildert zowel fijn als met losse toets en neemt alle tijd voor een doek. Hoewel hij meestal realistisch werkt, zoekt hij voortdurend naar wegen om zover mogelijk van die werkelijkheid af te gaan en  zodoende een nieuwe wereld te scheppen. Mooier soms dan het origineel.

              

Roel wil zich niet beperken tot een onderwerp of een stijl. Ik wil geen ring door de neus, daarvoor is schilderen veel te leuk, zegt hij. Er is nog zoveel te ontdekken. Zijn eigen stijl zit in zijn toets, zijn onderwerp en kleurkeuze en vooral zijn oog voor detail.    

Roel werkt af en toe met goud en zilver en sinds 2009 ook met boetseerwas.  Zijn ontwerpen in was, worden in brons gegoten.

                                                                                                                                           

Klik op de knoppen bovenaan de pagina, om naar de overzichten te gaan van portretten, landschappen, waterwerken en zo voorts. Bijna alle schilderijen zijn olieverf op doek, stillevens op paneel.

Door te klikken op CONTACT kunt u een bericht verzenden. Een reactie wordt op prijs gesteld.   


Er zijn ook werken te koop. Schilderijen worden meestal in opdracht gemaakt. Daarnaast is er veel vrij werk.  Voor bezichtiging, aankoop, een werk in opdracht of (prijs)informatie kunt u bellen met nul - zes 49 90 96 72. U kunt ook een e-mail sturen naar info at roelvanderwalslinnenart punt nl, of het contactformulier gebruiken.